Dongfeng Nammi Box – Dacia Spring konkurents no Ķīnas? (+ FOTO)

4,03 m garais elektriskās piedziņas Dongfeng Nammi Box jau pieejams dažos tirgos Eiropā, solot konkurenci Citroën e-C3 un varbūt pat Dacia Spring.

Citroën e-C3 un Dacia Spring pieskaitāmi Eiropas lētākajiem elektriskās piedziņas transportlīdzekļiem, taču drīz vien tiem konkurenci var sastādīt Dongfeng Nammi Box – kompakts elektroautomobilis no Ķīnas, kas jau pieejams Šveices un Norvēģijas tirgos. Pirmajā no tiem Nammi Box maksā nepilnus 22 000 franku, kas ir nedaudz vairāk par 23 000 eiro, bet Norvēģijā par bāzes modeli prasa nepilnus 200 000 kronu – aptuveni 17 120 eiro.

Pēc gabarītiem 4003 mm garais Nammi Box līdzinās Citroën e-C3, piedāvā 326-945 litru bagāžas telpu un ir aprīkots 70 kW (95 Zs) elektromotoru, kas piedzen priekšējos riteņus.

Ķīnā kompaktais transportlīdzeklis tiek piedāvāts ar 31,5 kWh un 42,3 kWh akumulatoriem, bet Šveices un Norvēģijas tirgum paredzēts variants ar lielāko no tiem, nodrošinot sniedzamību līdz 310 kilometriem pēc WLTP cikla.

Salons izdarināts ar mākslīgo ādu, ir 12,8 collu skārienekrāns, ko izmanto lielāko daļu funkciju pārvaldei, vairāki interjera izgaismojuma varianti, elkoņbalsts ar ietilpīgu glabātuvi sīklietām un uzlādes nišu viedtālrunim, kā arī augstumā regulējama stūre ar pogām, kas ļauj kontrolēt dažas funkcijas.

Būs interesanti paskatīties, vai Dongfeng Nammi Box tiešām varēs konkurēt ar Citroën e-C3 un Dacia Spring, jo EK plāno Ķīnā ražotiem elektroauto piemērot importa nodevas līdz 36% apmērā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.