Krosovers Smart #5 – prezentēts pats lielākais Smart (+ FOTO)

4705 mm garo Smart jaunumu nekādā ziņā vairs nevar saukt par mazulīti.

Līdz šim par Smart bija ierasts runāt kā par kaut ko mazliet nenopietnu, ja runa bija par gabarītiem. Šoreiz tā nebūs, jo 4705 mm garumā un 2900 mm starp asīm ne tikai ar rāvienu pārspēj ikvienu citu Smart un pārceļ to uz augstāku klasi, bet ļauj konkurēt ar citiem Premium modeļiem, piemēram, Mercedes-Benz GLC.  

Lai tie nebūtu tikai tukši vārdi, Smart aprīkojis savu flagmani ar salonu, kas izdarināts ar ādu un dabīgo ozolu, trim ekrāniem (10,3 collu panelis vadītājam, divi 13 collu displeji multivides saturam) un 25,6 collu projekcijas ekrānu. Komplektā arī Sennheiser audio sistēma ar 21 skaļruni, fona izgaismojums 256 krāsu variantos, Leo balss vadības palīgs, nulles gravitācijas sēdekļi ar 121 grādu atzveltnes leņķi un integrētiem V formas aizkaru drošības spilveniem. Aizmugurē sēdekļi ar apsildi un atzveltnes regulēšanu, elektriskie saules aizsargi un LED lasīšanas gaismas. Sēdekļu konstrukcija ir tāda, ka nolaižot atzveltnes un pārbīdot priekšējos uz priekšu, iespējams izveidot “kingsize”, “queensize” vai vienvietīgo gultu. Jāpiebilst, ka bagāžnieka tilpums ir maksimāli 1530 litri, bet salonā iekārtoti 34 glabāšanas nodalījumi.

Smart #5 tiks piedāvāts divās versijās, ar vienu un diviem elektromotoriem, kā arī 100 kWh akumulatoru, kas ļaus nobraukt līdz 760 km pēc Ķīnas CLTC. Pateicoties 800V platformai, uzlāde no 10 līdz 80 procentiem var notikt 15 minūtēs.

Eiropas tirgū Smart flagmani sagaidīsim 2025. gada pavasarī.

Foto: Smart

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.