Jau trešā paaudze – prezentēts pilnīgi jaunais Audi Q5 (+ FOTO)

Jauns dizains, dzinēji ar MHEV tehnoloģiju, trīs ekrānu kokpits: Audi krosoveru saime sagaidījusi trešās paaudzes Q5.

Vācijas autobūves uzņēmums Audi iepazīstinājis ar jaunās paaudzes Q5. Vizuāli galvenās pārmaiņas ir radiatora reste ar lielacu šūnu režģi, jauni lukturi un slēgts Audi četru riņķu simbols, savukārt aizmugure zīmīga ar gaismas līnijas savienotiem lukturiem un hromētiem trapecveida izplūdes sistēmas izvadiem, kas integrēti bamperī un novietoti flangos.

Salonā tagad trīs apvienoti ekrāni ar 11,9 collu mērinstrumentiem, 14,5 collu centrālo ekrānu un 10,9 collu ekrānu pasažierim. Projekcijas ekrāns pieejams par piemaksu.

Motoru piedāvājumā Eiropas tirgum tikai vieglie hibrīdi (MHEV) ar 48 voltu elektrisko sistēmu, kas nodrošina 24 zirgspēku piedevu un tikai apvienojumā ar septiņu pakāpju S tronic divsajūgu automātisko pārnesumkārbu. Šos agregātus pārstāv 2.0 TFSI benzīna motors ar 204 Zs jaudu un iespēju par piemaksu pasūtīt quattro pilnpiedziņu, 2.0 TDI dīzelis ar tādu pašu jaudu (tikai quattro), kā arī sešcilindru V6 TFSI, kas attīsta 367 Zs.

Vēlāk ražotājs sola Plug-in uzlādējamos hibrīdus ar 299 un 367 Zs jaudu. Abi ar elektrību spēs nobraukt līdz 80 kilometriem. Nav apstiprināts, taču arī netiek izslēgts trīslitru sešcilindru dīzeļdzinējs, ko parasti izvēlas tālo pārbraucienu cienītāji.

 

Foto: Audi

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.