Ginetta Akula – jauns superauto no Apvienotās Karalistes (+ FOTO)

Lielbritānijā izstrādāts jauns superauto Ginetta Akula, kas būs pieejams ierobežotā skaitā un, jā, – par diezgan lielām naudiņām.

Ginetta ir britu sporta automašīnu ražotājs, kas specializējas vieglu un jaudīgu automašīnu izstrādē galvenokārt motorsportam, laiku pa laikam piedāvājot arī kopējai satiksmei piemērotus produktus.

Jaunais modelis Akula ir viens no tiem. Divvietīgā kupeja aprīkota ar 6,4 litru V8 dzinēju, kas attīsta 600 zirgspēkus un ļauj paātrināties no 0 līdz 100 km/h tikai 2,9 sekundēs, sasniedzot maksimālo ātrumu virs 290 km/h.

Automašīna izceļas ar agresīvu dizainu, vieglu, no oglekļa šķiedras veidotu korpusu, kas palīdz tai saglabāt tikai 1190 kg svaru un nodrošina perfekti līdzsvarotu svara sadalījumu 50:50.

Aerodinamiskais dizains, vēja tunelī testēti elementi un sacīkšu trasēs veidota piekare garantē izcilu veiktspēju gan trasē, gan uz ielas. Akula ir arī piemērota ikdienas lietošanai, ko nodrošina 100 litru degvielas tvertne, kas ļauj nobraukt aptuveni 720 kilometrus, un 473 litru bagāžas nodalījums ceļotāju mantām.

Izteikti sportiskajā salonā ar alumīnija un oglekļa šķiedras dekoriem arī sporta sēdekļi, elektriski regulējama stūre un pedāļu mezgls, moderna izklaides sistēma, apsildāms vējstikls un bezvadu uzlādes paliktnis viedtālrunim.

Ražotājs plāno izgatavot vien 20 Akula kupejas, par katru prasot 275 000 mārciņu, kas ir aptuveni 326 000 eiro.

Foto: Ginetta

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.