Lielas problēmas BMW: Dingolfingas rūpnīca uz laiku aptur ražošanu, atsaukums izmaksās miljonus

BMW uz laiku apturējis ražošanu savā Eiropas lielākajā rūpnīcā Vācijas pilsētā Dingolfingā. Iemesli lēmumam ir vairāki.

Vācu mediji ziņo, ka ceturtdien, 12. septembrī BMW vadība likusi apturēt ražošanas konveijeru Dingolfingā un samazinājusi peļņas prognozes, kā iemeslu minot vājo pieprasījumu Ķīnā un piegādes aizliegumus, ko izraisījušas problēmas ar bremžu sistēmu.

Kā vēsta Bayerischer Rundfunk (BR), uzņēmuma pārstāvis apstiprinājis, ka saskaņā ar plānu ražošanai būtu jāatsākas nākamās otrdienas rītā – ar nosacījumu, ka tiks atrisināta tehniskā problēma ar piegādātāja Continental bremžu sistēmas komponentēm.

BMW jau esot saražojis aptuveni 320 000 jaunu automašīnu, kuras nevar piegādāt bojātas bremžu sistēmas dēļ, bet kopumā šī iemesla dēļ būs jāatsauc gandrīz 1,5 miljons BMW, Rolls-Royce un Mini automobiļu, kas vācu autobūves koncernam izmaksās summu “trīsciparu miljonu eiro apmērā”, ziņo BR.

BMW ir komentējis bremžu sistēmas defektu, skaidrojot, ka atsevišķos gadījumos varētu sabojāties bremžu pastiprinātājs un tad bremzēšanai nepieciešams lielāks spēks, kā arī mierinot, ka nav zināmi gadījumi, kad šī defekta dēļ būtu notikuši negadījumi.

Atskaņas pēdējo dienu notikumiem tomēr ir – ražotājs ir “ievērojami” samazinājis peļņas prognozi kārtējam gadam, bet akciju cenas ir “manāmi” kritušās.

Zināms, ka BMW ražotne Dingolfingā dod darbu aptuveni 18 500 cilvēku, bet ik dienu šis uzņēmums saražo aptuveni 1500 transportlīdzekļu.

Foto: BMW

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.