Priekšā tikai Vācija – Krievijas nostājas otrajā vietā pēc jaunu auto pārdošanas apjomiem Eiropā

Saskaņā ar pašu veikto analītiku, Krievija apsteigusi tādas valstis kā Francija un Lielbritānija, augustā pēc jaunu auto pārdošanas apjomiem zaudējot vien Vācijai.

Izdevums Motor.ru ziņo, ka pēc GlobalData apkopotās statistikas krievi augustā nopirkuši vairāk jaunu automobiļu nekā briti, itāļi vai francūži. Kamēr Vācija vasaras pēdējo mēnesi noslēgusi ar 197 322 pārdotiem transportlīdzekļiem, kas ir par 27,8 procentiem mazāk nekā 2023. gada augustā, Krievijā pārdotas 148 338 automašīnas – kas par 35,1 procentu vairāk nekā tajā pašā mēnesī pērn un labākais augusta rezultāts pēdējo 10 gadu laikā.

Apvienotā Karaliste noslēdz pirmo trijnieku: briti vasaras beigās iegādājās 84 575 automašīnas (-1,3 procenti salīdzinājumā ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu). Taču eksperti to saista ar sezonalitāti, jo augusts tradicionāli nav noslogotākais mēnesis tirgum.

Ceturtajā vietā ierindojās Francija, kur tika pārdotas 81 694 jaunas automašīnas. Tas ir par 28,1 procentu mazāk nekā 2023. gada augustā un šajā gadījumā par vienu no galvenajiem iemesliem tiek minēts valdības subsīdiju trūkums. Top 5 noslēdz Itālija ar rezultātu 69 121 pārdota automašīna (-13,3 procenti).

Kas attiecas uz Eiropas lielāko automobiļu noieta tirgu Vāciju, tad sliktos pēdējo mēnešu rezultātus skaidro ar “patērētāju uzticības kritumu” un “vispārējo ekonomisko ainu”.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.