6000 eiro – un Mercedes brauks pats ar ātrumu līdz 95 km/h (+ VIDEO)

Mercedes – Benz uzlabojis savu Level 3 pakāpes Drive Pilot, kas pēc visu atļauju saņemšanas un sertifikāta iegūšanas 2025. gada sākumā varētu kļūt pieejams Mercedes automobiļos.

Iepriekš Mercedes Drive Pilot noteiktos ceļu posmos spēja vadīt automašīnu ar ātrumu līdz 65 km/h, turklāt sistēma bija noregulēta tā, ka vairāk tā bija piemērota nesteidzīgā vai blīvā satiksmē.

Turpmāk automašīna varēs braukt pati arī salīdzinoši blīvā plūsmā, ar ātrumu līdz 95 km/h, bet vadītājam tiks dots vēl vairāk brīvības, tas ir – rokas var nebūt uz stūres, kājas var neskart pedāļus, skatienam nav jābūt pievērstam ceļam.  Galvenie priekšnosacījumi, lai Drive Pilot darbotos: jūsu automašīnas priekšā ir jābūt citam transportlīdzeklim, braukšanas apstākļi ir labi, ceļa posms ar salasāmiem marķējumiem un līnijām, optimāls apgaismojums. Ja viens vai vairāki no šiem nosacījumiem nav izpildīti, Drive Pilot nebūs pieejams lietošanai.

Tie, kas izmanto iepriekšējās paaudzes autopilotu, varēs pāriet uz jauno versiju bez maksas ar interneta atjauninājumu vai apmeklējot dīleri, tie, kas iegādāsies Drive Pilot kā papildaprīkojumu, maksās 5950 eiro.

Tiem vēstīts, ka uzlabotais Drive Pilot Mercedes automobiļos kļūs pieejams 2025. gada sākumā.

 

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.