Tikai Eiropas tirgum – prezentēts ekskluzīvais Bentley Bentayga EWB Azure (+ FOTO)

Britu luksuss automobiļu ražotājs Bentley nodemonstrējis jaunu modeli, kas turpina 2023. gadā aizsākto Riviera Collection sēriju.

Riviera Collection aizsākās pērn ar Continental GTC Mulliner kabrioletu, dizaineriem iedvesmojusies no greznās Franču Rivjēras atmosfēras un dzīvesstila, jahtām un jūras ūdeņiem.

Arī veidojot Bentayga EWB Azure Riviera ir saglabāts šis vadmotīvs, tādēļ krosovera virsbūvei izmantots Aegean Blue tonis, kas atgādina Vidusjūras ūdeņus, bet salonam, ieskaitot izcili ērtos Airline Seat sēdekļus, izmantoti zilās, bēšās un oranži gaišbrūnās ādas materiāli. Īpašā modeļa obligāta sastāvdaļa ir arī greznie grīdas paklājiņi un dekoratīvie sēdekļu spilventiņi, viduskonsoles apdare no tīkkokam līdzīgā Pale Pinstripe materiāla, kā arī plāksnītes ar versijas uzrakstu uz sliekšņiem.

Aizmugures pasažieru ērtībām priekšējo sēdekļu atzveltnēs iestrādāti nolaižami kāju atbalsti un multivides ekrāni, Bang & Olufsen audio sistēma, jau pieminētie Airline Seat ar 22 pozīciju regulēšanu.

Bentayga EWB Azure Riviera ir aprīkots ar 22 collu riteņiem, Blackline Specification paketi (melns glancēts ārējais dekors) un 4.0 litru V8 motoru, kas attīsta 550 zirgspēku jaudu un 770 Nm griezes momentu. Apvienojumā ar astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu un Torsen bloķējošo diferenciāli krosovers no nulles līdz simtam paātrinās 4,6 sekundēs, bet līdz 160 kilometriem stundā – 9,9 sekundēs. Maksimālais ātrums ir elektroniski ierobežots līdz 290 kilometriem stundā.

Foto: Bentley

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.