Aizdegšanās risks – BYD atsauc gandrīz 100 000 elektromobiļu

Ķīnas autobūves uzņēmums BYD paziņojis par lielāko atsaukumu savā vēsturē.

BYD ir elektrisko automobiļu pārdošanas līderis savā dzimtenē un viens no lielākajiem autoražotājiem pasaulē. Uzņēmums veiksmīgi attīstās un paplašinās globālajā tirgū, taču tagad tas saskāries ar problēmām, proti, gandrīz 100 000 automobiļu konstatēts bīstams defekts, kas var izraisīt automašīnas pēkšņu aizdegšanos.

Saskaņā ar Car News China informāciju, atsaukums skar 96 714 Dolphin un Yuan Plus (pazīstams arī kā Atto 3) automobiļu, kas izlaisti no 2022. gada novembra līdz 2023. gada decembrim. Šiem automobiļiem atklāts defekts elektriskā stūres pastiprinātāja vadības bloka konstrukcijā, kur detaļām pārāk cieši saskaroties, kondensatoros var rasties mikroplaisas. Plaisām ekspluatācijas laikā paplašinoties, var rasties īssavienojums, pārkaršana un pat aizdegšanās.

Lai izslēgtu šādus riskus, īpašniekus lūdz ierasties pie markas izplatītājiem, kur to automobiļiem tiks veikts remonts, nomainot oriģinālo izolācijas blīvi pret biezāka materiāla izstrādājumu.

Pagaidām runa ir tikai par Ķīnā pārdotajiem elektriskajiem transportlīdzekļiem, lai gan abi modeļi tiek piegādāti arī ārvalstu tirgiem, ieskaitot Eiropu.

Foto: BYD

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.