Bez atpakaļskata kameras nedrīkst – Infiniti pārtrauc apvidus auto QX80 piegādes ASV

Japānas autoražotājs Infiniti pārtraucis apvidus auto piegādes līdz brīdim, kamēr būs novērsts nepielūdzamās organizācijas NHTSA (ASV Nacionālā autoceļu satiksmes drošības pārvalde) atrastais defekts.

Uz vispārējā fona 3300 QX80, kam šīs nebūšanas atklātas, nav neko diži daudz, taču ar NHTSA neviens strīdēties neriskē, tādēļ kritika pieņemta un pat apturētas jaunās produkcijas piegādes.

Kā ziņo aizokeāna mediji, minētajam skaitam auto īpašnieku būs savi spēkrati jānogādā servisā, lai uzinstalētu jaunu programmnodrošinājumu atpakaļskata kamerai. Tiek ziņots, ka dažiem eksemplāriem līdz ar automobiļa iedarbināšanu, video kamera var darboties nepareizi vai nemaz, tas ir, vadītājs redz melnu ekrānu.

Iespējams, kādam šķitīs, ka tā ir nenozīmīga problēma, taču ne ASV, kur Federālie drošības standarti nosaka, ka atpakaļskata kamerai vienmēr jābūt darba kārtībā.

Infiniti garantē, ka problēma tiks atrisināta ar vienkāršu programmatūras atjauninājumu, kas aizņems aptuveni pusstundu.

Jaunās paaudzes Infiniti QX80 debitēja 2024. gada martā. ASV to piedāvā ar 3,5 litru sešcilindru 450 Zs (698 Nm) agregātu apvienojumā ar deviņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu, aizmugurējo riteņu vai visu riteņu piedziņas versijās.

Foto: Infiniti

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.