Ja nu gadās sastapt – Škoda Kylaq

Čehijas autoražotājs Škoda laidis klajā krosoveru Kylaq. Tas ir pilnīgi jauns modelis, taču nav paredzēts Eiropas tirgum.

Škoda Kylaq savu oficiālo pirmizrādi piedzīvos Auto India izstādē novembra sākumā, tomēr ražotāja mājaslapā krosoveru attēli publicēti jau tagad. Automašīnas īsto seju slēpj maskējošā plēve, tomēr saskatāms, ka Kylaq ir divos līmeņos izkārtoti priekšējie lukturi un priekšējā reste ar vertikāliem “zobiem”.

Zināms, ka automašīnas garums ir nedaudz īsāks par 4 metriem, lai spētu iekļauties segmentā ar mazāku nodokļu slogu, bet piedziņu nodrošina 1,0 litra dzinējs ar 115 ZS un 178 ņūtonmetru griezes momentu. Jauda tiek pārsūtīta vai nu ar sešu pārnesumu manuālās vai tikpat pakāpju automātiskās pārnesumkārbas palīdzību.

Piemērotību sliktākiem ceļiem centīsies nodrošināt 189 mm klīrenss, augstāku komfortu – cita starpā, sešās pozīcijās regulējami ventilējami priekšējie sēdekļi, drošību – seši gaisa drošības spilveni.

Ražotāja preses relīze vēsta, ka savas izstrādes laikā jaunais modelis nobrauca vairāk nekā 800 000 kilometru dažādos Indijas ceļos – no pilsētas ielām un lielceļiem līdz kalnu takām un nelīdzenām neasfaltētām takām. Āra temperatūra svārstījās no -10°C līdz +85°C. Testa programmā bija iekļauti arī ceļi vairāk nekā 3000 metru augstumā, kuros Kylaq demonstrēja savu uzticamību un robustumu plašā darbības apstākļu diapazonā.  

Škoda Kylaq būs trešais čehu modelis Indijas tirgum, kur tas pārstāvēts jau ar sedanu Slavia un kompakto SUV Kushaq. 

Foto: Škoda

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.