Neraugoties uz Vācijas mīnusiem, elektroautomobiļu skaits pasaulē aug

Neraugoties uz pircēju skeptisko noskaņojumu Vācijas tirgū, citos lielajos noieta tirgos elektriskās piedziņas transportlīdzekļu skaits pieaug, īpaši strauju tempu demonstrējot Ķīnā.

Saskaņā ar Center of Automotive Management (CAM) statistiku, 2024. gada pirmajos trīs ceturkšņos Ķīnā reģistrēts 4,1 miljons jaunu transportlīdzekļu ar pilnībā elektrisku piedziņu (BEV). Tas ir par 18 procentiem vairāk nekā līdzīgā laika periodā pērn, sasniedzot 27 procentu daļu no visiem šogad Ķīnā reģistrētajiem transportlīdzekļiem.

ASV ir gandrīz 950 000 jaunu reģistrāciju, fiksējot pieaugumu par 8 procentiem, bet arī BEV daļa ir tikai astoņi procenti no kopējā transportlīdzekļu skaita.

Lielākie Eiropas elektromobiļu tirgi Vācija, Lielbritānija un Francija, kuros kopumā reģistrēti mazāk nekā 800 000 jaunu automobiļu.

Vācijā tirgus saruka par 29 procentiem un BEV kvota saruka līdz 13,1 procentam. Savukārt Lielbritānija spēja palielināt savu BEV reģistrāciju par 13 procentiem un palielināt BEV tirgus daļu līdz 18 procentiem. Ar 270 000 jaunu reģistrāciju Apvienotā Karaliste gatavojas apsteigt Vāciju ar aptuveni 276 000 jaunu elektrisko automašīnu reģistrāciju. Arī Francija spēja uzlabot savas pozīcijas, pieaudzējot šo segmentu par 6 procentiem un BEV tirgus daļu līdz 17 procentiem.

Individuāli vislabāk veicies Tesla – pārdoti 1,29 miljoni, kas ir par 2,4 procentiem mazāk nekā pērn. Sīvākais sāncensis ir Ķīnas BYD, kura pārdošanas apjomi pieauga par 11,5 procentiem līdz 1,17 miljoniem BEV.

Trešajā vietā ir Volkswagen grupa. Pārdošanas apjoms samazinājās par 4,6 procentiem līdz 506 500 elektromobiļiem visā pasaulē, taču krītoties arī citu piedziņas veidu piegādēm, BEV daļa saglabājas aptuveni tādā pašā līmenī kā iepriekšējā gadā – aptuveni 8 procenti.

Ilustratīvs attēls Foto: iAutolv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.