Pikaps Terra un apvidus auto Traveler: Volkswagen atgriež dzīvē zīmolu Scout (+ FOTO)

Volkswagen parādījis divus jaunumus ASV tirgum, ko tas paredzējis laist klajā 2027. gadā zem atjaunotā zīmola Scout Motors karoga.

Scout Motors ir atgriezies pēc 44 gadu prombūtnes ar Traveler SUV un Terra pikapa konceptiem, kas par sērijveida modeļiem pārtaps tuvāko gadu laikā, lai 2027. gadā kļūtu pieejami pircējiem.

Abi Scout ir pilnībā elektriski transportlīdzekļi, kas iegūs 800 voltu tehnoloģiju (maksimāli iespējamā uzlāde ar 350 kW), 1300 Nm griezes momentu, kas sprinta distanci ļaus veikt aptuveni 3,5 sekundēs, bet to darbības diapazons sniegsies līdz 500 kilometriem, vai 800 kilometriem, ja pircējs izvēlēsies Range Extender ar nelielu benzīna motoru ģeneratora lomas pildīšanai.

Scout jaunumi paredzēti galvenokārt lauksaimniekiem, amatniekiem un dažādu pakalpojumu sniedzējiem, kas dod priekšroku vienkāršam un izturīgam transportlīdzeklim, tādēļ Traveler un Terra galvenie elementi ir konstrukcija ar rāmi un aizmugures tiltu, mehāniskie bloķētāji priekšā un aizmugurē, 30 cm klīrenss, kas ļauj pārvarēt līdz 1 m dziļus ūdens šķēršļus.

Ražotājs norādījis, ka abi varēs pārvadāt līdz 1000 kg kravas, ar 1,65 m garo kravas kasti apveltītais pikaps drīkstēs piekabināt sev līdz pat 4500 kg smagu piekabi, krosovera Traveler iespējas nesniegsies vairāk par 3100 kg.

Salonā ar platu viduskonsoli dominē divi horizontāli novietoti ciparu ekrāni vadītāja instrumentiem un multivides saturam. Zem centrālā ekrāna novietots bloks ar lielām fiziskām pogām, kas nodrošinās nekļūdīgu funkciju kontroli un tāds pats nolūks ir arī taustiņu sekcijai pa kreisi no stūres.  

Abu modeļu kantainais dizains veidots pēc līdzības ar vēsturiskajiem Scout, ko International Harvester ražoja no 1961. līdz 1980. gadam.

Ieinteresētie pircēji šodien var rezervēt sev vēlamo variantu par 100 USD. Sākuma līmeņa Traveller cena būs aptuveni 50 000 USD ar atlaidēm, savukārt Terra cena būs 51 500 USD.

Ražošanu Scout Motors plāno uzsāk 2027. gadā Dienvidkarolīnas štatā nodrošinot darbu 4000 cilvēkiem.

Foto: Scout Motors

Foto: Scout Motors

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.