Jaunais “Ford Focus” gandrīz bez maskas (+ foto)

Viens no kompaktās klases visvairāk pirktākajiem modeļiem – “Ford Focus” – jau tuvākajā laikā atvērs jaunu lappusi savā vēsturē. Apliecinājums tam ir testu prototips, kas savu jauno līniju slēpšanai izmanto vairs tikai minimālu „grima” kārtu.

Jaunākajos attēlos “Focus” prototips nolīmēts ar krāsainu plēvi, taču tas neliedz saskatīt pārveidoto priekšpusi ar diožu lukturiem, hromēto radiatora resti un logu līniju.

Zināms, ka jaunais “Ford Focus” pieaugs izmēros, piedāvās plašāku telpu un kļūs vieglāks. Tā riteņu bāze palielināsies par 50 mm, bet svars saruks par 50 kg.

Motora klāstam pievienosies jauns trīscilindru turbo agregāts ar 100-140 Zs jaudu, kā arī dzinēji ar 1,5 un 2,0 litru tilpumu. Pēdējais tiks izmantots līdz pat, iespējams 270 ZS jaudīgās modifikācijas „ST” komplektēšanai. Savukārt modeļu saimi dažādos pilnībā elektrisks „Focus”, bagātīgi aprīkotais “Vignale” un visādceļu variants ar virsbūves aizsargiem jaunās „Fiesta Active” stilā. Plānots arī šobrīd 350 Zs jaudīgā „RS” pēctecis, taču universāla arī „Focus” jaunajā paaudzē nebūs.

Paredzams, ka „Ford Focus” jaunās paaudzes modeli varētu atklāt janvāra sākumā – Detroitas motoršovā, bet tirgū to sagaidīsim 2018.gada vasarā. 

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.